The Sacred Thread of Yoga

Open Weekend Class List: Fri 15 Oct to Sun 17 Oct 2010

All Classes Listed by Levels

Please come back and check again soon as more are being added all the time!

Please see some Notes to help you select your Open Weekend classes.

List the classes by Presenter: Presenter Name
List the classes by Type: All Class Types | A: Asana |  B: Breath | C: Divine | D: Off-Mat | E: Thread
List the classes by Level: All Levels | Beginners | Open | General | Intermediate | Advanced | Teachers

Class Type      Class Title Presenter Name Duration Scheduled
A: Asana  Advanced        Stable Core and Open Hips     Charles Matkin   2.0 hour(s) Saturday  05:30 pm to 07:30 pm
A: Asana  Advanced    Hatha    Playing with Gravity: the Art of Arm Balances    Anne O'Brien   2.5 hour(s) Saturday  02:00 pm to 04:30 pm
A: Asana  Advanced        The purifying flow (Vinyasa)    Christian Pisano   2.5 hour(s) Friday  07:30 am to 10:00 am
A: Asana  Advanced    Iyengar    Finding your heart through back bends    Joan White   2.0 hour(s) Sunday  08:00 am to 10:00 am
A: Asana  Advanced        The Great Bird Flies    Anat Zahor   2.0 hour(s) Saturday  07:30 am to 09:30 am
A: Asana  Beginner        Yoga from the Ground Up    Marla Apt   1.5 hour(s) Sunday  07:30 am to 09:00 am
A: Asana  Beginner    Iyengar    Surrendering To the Sublime    H S Arun   1.0 hour(s) Friday  04:30 pm to 05:30 pm
A: Asana  Beginner        Inversions for beginners    Paul Cabanis   1.0 hour(s) Sunday  04:30 pm to 05:30 pm
A: Asana  Beginner    Iyengar    Intro to Iyengar Yoga    Paul Cabanis   2.0 hour(s) Friday  11:00 am to 01:00 pm
A: Asana  Beginner        The Joy is in the Journey    Lilias Folan   3.0 hour(s) Saturday  02:00 pm to 05:00 pm
C: Divine  Beginner        Universal Raja Yoga     Andrey Lappa   3.0 hour(s) Friday  02:30 pm to 05:30 pm
E: Thread  Beginner        What is Yoga and how to find the True Teacher and your own Yoga Way.     Andrey Lappa   1.5 hour(s) Friday  07:00 pm to 08:30 pm
A: Asana  Beginner        Foundations of Practice, an Introduction to Fundamental Elements of Yoga Asana    Monique Schubert   2.0 hour(s) Sunday  10:30 am to 12:30 pm
A: Asana  Beginner    Iyengar    Introduction to the wonders of Iyengar Yoga    Joan White   3.0 hour(s) Friday  05:00 pm to 08:00 pm
A: Asana  General    Iyengar    Integral Asana: The Requisite of Life    H S Arun   2.0 hour(s) Saturday  07:30 am to 09:30 am
A: Asana  General    Baptiste    Yoga with Weights: Including Guidelines for Seniors with Sherri Baptiste    Sherri Baptiste   1.5 hour(s) Friday  03:00 pm to 04:30 pm
B: Breath  General    Baptiste     Breath Is Life: with Sherri Baptiste    Sherri Baptiste   1.5 hour(s) Friday  10:00 am to 11:30 am
C: Divine  General    Baptiste     Chakra Journey: with Sherri Baptiste    Sherri Baptiste   2.0 hour(s) Saturday  01:00 pm to 03:00 pm
C: Divine  General    Baptiste     Power of Deep Relaxation and Meditation: with Sherri Baptiste    Sherri Baptiste   1.5 hour(s) Saturday  05:30 pm to 07:00 pm
E: Thread  General    Baptiste     Baptiste: America's Own Yoga Family with Sherri Baptiste    Sherri Baptiste   1.5 hour(s) Sunday  01:00 pm to 02:30 pm
A: Asana  General        Introduction to Shadow Yoga    Scott Blossom   2.0 hour(s) Friday  07:30 am to 09:30 am
A: Asana  General        Basic Stances and the Ten Churnings    Scott Blossom   1.0 hour(s) Saturday  05:00 pm to 06:00 pm
A: Asana  General    Iyengar style class    Menopause and Post-Menopause    Bobby Clennell   2.0 hour(s) Saturday  01:00 pm to 03:00 pm
A: Asana  General    Iyengar style class    Back Bend Basics    Bobby Clennell   2.0 hour(s) Friday  08:00 am to 10:00 am
A: Asana  General    vinyasa    Aligning, opening and stabilizing your shoulders and hips    Jason Crandell   2.5 hour(s) Saturday  10:30 am to 01:00 pm
E: Thread  General        Greeting the Day in a Sacred Way with Lilias    Lilias Folan   1.0 hour(s) Sunday  07:00 am to 08:00 am
A: Asana  General        How to Grow a Lotus    Mark Horner   2.0 hour(s) Saturday  11:00 am to 01:00 pm
A: Asana  General        Foundations of Shadow Yoga    Mark Horner   2.0 hour(s) Friday  05:00 pm to 07:00 pm
B: Breath  General        Universal Mandala Asana Vinyasa Yoga™    Andrey Lappa   3.0 hour(s) Friday  07:00 am to 10:00 am
B: Breath  General        Universal Vinyasa Yoga     Andrey Lappa   3.0 hour(s) Saturday  10:30 am to 01:30 pm
B: Breath  General        Universal Tantric Hatha Yoga     Andrey Lappa   3.0 hour(s) Saturday  05:00 pm to 08:00 pm
A: Asana  General        The Dance of Effort and Ease - Discovering Purna    KK Ledford   2.0 hour(s) Friday  01:00 pm to 03:00 pm
A: Asana  General        Intro to Flow    Lisa Matkin   2.0 hour(s) Saturday  07:30 am to 09:30 am
A: Asana  General        Unfold the Courage of the Heart    Stacey Rosenberg   2.0 hour(s) Sunday  08:00 am to 10:00 am
A: Asana  General        A Living Practice: How to create, sustain and realign your personal yoga practice    Monique Schubert   3.0 hour(s) Saturday  07:00 am to 10:00 am
A: Asana  General    mudra, mantra, kriya    LifeForce Yoga to Meet the Anxious Mood    Amy Weintraub   1.5 hour(s) Saturday  09:00 am to 10:30 am
B: Breath  General    asana, mantra, breath    LifeForce Yoga to Manage Your Mood    Amy Weintraub   3.0 hour(s) Friday  10:30 am to 01:30 pm
D: Off-Mat  General    Mudra, Mantra, Breath    LifeForce Yoga Meditation for Mood    Amy Weintraub   1.0 hour(s) Saturday  01:00 pm to 02:00 pm
A: Asana  General    Iyengar    Unwinding from your week the Iyengar Way    Joan White   2.0 hour(s) Saturday  05:30 pm to 07:30 pm
C: Divine  General        Guided Vipassana Meditation    Anat Zahor   1.0 hour(s) Saturday  02:00 pm to 03:00 pm
A: Asana  Intermediate    Baptiste     Power of Yoga™ Hatha Flow (Intermediate) with Sherri Baptiste     Sherri Baptiste   1.0 hour(s) Sunday  08:00 am to 09:00 am
A: Asana  Intermediate        The Ultimate Asana: Human Movement    Glenn Black   2.0 hour(s) Saturday  10:00 am to 12:00 pm
A: Asana  Intermediate        Anatomy of Yoga    Glenn Black   2.0 hour(s) Friday  10:00 am to 12:00 pm
A: Asana  Intermediate        Churning the Shadow- A Shadow Yoga Class for Intermediate to Advanced    Scott Blossom   2.5 hour(s) Saturday  08:00 am to 10:30 am
A: Asana  Intermediate        The Bandhas    Paul Cabanis   3.5 hour(s) Sunday  10:30 am to 02:00 pm
A: Asana  Intermediate        Innovation And Orthodoxy    Edward Clark   2.0 hour(s) Saturday  05:00 pm to 07:00 pm
A: Asana  Intermediate        Devotion And Discipline    Edward Clark   2.0 hour(s) Sunday  01:00 pm to 03:00 pm
A: Asana  Intermediate        Overcoming Fear And Other Obstacles    Edward Clark   2.0 hour(s) Saturday  11:00 am to 01:00 pm
A: Asana  Intermediate        Moving With Ujjayi Breath    Edward Clark   2.0 hour(s) Sunday  07:00 am to 09:00 am
A: Asana  Intermediate    Iyengar    The Art of Balance    Roger Cole   2.0 hour(s) Saturday  02:30 pm to 04:30 pm
A: Asana  Intermediate    Vinyasa    Finding Ease at Your Edge    Jason Crandell   2.5 hour(s) Friday  05:00 pm to 07:30 pm
A: Asana  Intermediate        Wake Up and Flow with Nicki Doane and Eddie Modestini    Nicki  Doane    3.0 hour(s) Friday  07:00 am to 10:00 am
A: Asana  Intermediate        Backbends to Extend the Spine and Expand your Consciousness! with Nicki Doane and Eddie Modestini    Nicki  Doane    3.0 hour(s) Saturday  07:00 am to 10:00 am
A: Asana  Intermediate        Power and Precision (with Charles Matkin)    Lisa Matkin   2.0 hour(s) Saturday  02:30 pm to 04:30 pm
A: Asana  Intermediate        Power and Precision (with Lisa Bennett Matkin)    Charles Matkin   2.0 hour(s) Saturday  02:30 pm to 04:30 pm
A: Asana  Intermediate        Wake Up and Flow with Nicki Doane and Eddie Modestini    Eddie Modestini   3.0 hour(s) Friday  07:00 am to 10:00 am
A: Asana  Intermediate        Backbends to Extend Your Spine and Expand Your Consciousness with Nicki Doane and Eddie Modestini    Eddie Modestini   3.0 hour(s) Saturday  07:00 am to 10:00 am
A: Asana  Intermediate        Jai Hanuman! Inversions and Arm-Balances     Simon Park   2.5 hour(s) Sunday  05:30 pm to 08:00 pm
A: Asana  Intermediate        The Practice of Rooting.    Christian Pisano   2.5 hour(s) Saturday  10:30 am to 01:00 pm
A: Asana  Intermediate        FREEDOM, FIRE, and FORTITUDE    Stephanie Snyder   2.0 hour(s) Saturday  03:00 pm to 05:00 pm
A: Asana  Intermediate        BREATH-LAUGH- PRAY: A practice dedicated to HIP OPENERS    Stephanie Snyder   2.0 hour(s) Sunday  03:00 pm to 05:00 pm
A: Asana  Intermediate    Iyengar    Yoga: The Anti-Aging Miracle (Standing Poses)    Maxine Tobias   1.5 hour(s) Friday  05:30 pm to 07:00 pm
A: Asana  Intermediate    Iyengar    Yoga: The Anti-Aging Miracle (Forward Bends)    Maxine Tobias   1.5 hour(s) Saturday  05:00 pm to 06:30 pm
A: Asana  Intermediate    Iyengar    Yoga: The Anti-Aging Miracle (Backbends)    Maxine Tobias   1.5 hour(s) Saturday  10:30 am to 12:00 pm
A: Asana  Intermediate        Jumping Principles : Handstands and Arm Balances (sthira sukham asanam)    Duncan Wong   2.0 hour(s) Friday  02:00 pm to 04:00 pm
A: Asana  Intermediate        Stability in Asana    Anat Zahor   2.0 hour(s) Saturday  11:30 am to 01:30 pm
A: Asana  Open        The 5 Elements (Mahabhutas) and the 5 Principles of Anusara Yoga    Katchie Ananda   1.5 hour(s) Sunday  11:00 am to 12:30 pm
A: Asana  Open        Stepping into your Power with Anusara Yoga    Katchie Ananda   1.5 hour(s) Saturday  08:30 am to 10:00 am
A: Asana  Open        Quiet Mind and Quiet Heart (Embracing the Dark Side of the Moon)    Katchie Ananda   1.5 hour(s) Saturday  05:30 pm to 07:00 pm
B: Breath  Open        Waking the Buddha in the Sangha    Katchie Ananda   1.5 hour(s) Friday  05:00 pm to 06:30 pm
A: Asana  Open        Yoga for Your Neck and Shoulders    Marla Apt   2.0 hour(s) Saturday  05:30 pm to 07:30 pm
A: Asana  Open        Cultivating Backbends    Marla Apt   2.0 hour(s) Sunday  02:00 pm to 04:00 pm
A: Asana  Open        Yoga for a Healthy Back    Marla Apt   2.0 hour(s) Friday  02:00 pm to 04:00 pm
A: Asana  Open        Yoga for Your Hips    Marla Apt   2.0 hour(s) Saturday  11:00 am to 01:00 pm
A: Asana  Open    Iyengar    Untwisting the Twist: Secrets of Successful Unravelling    H S Arun   1.0 hour(s) Friday  01:30 pm to 02:30 pm
B: Breath  Open    Iyengar    Flowering On A Chair    H S Arun   2.0 hour(s) Saturday  02:00 pm to 04:00 pm
D: Off-Mat  Open        Business Development and Prosperity: Banking on Your Yoga Practice     Swami Veda Bharati   1.0 hour(s) Sunday  09:00 am to 10:00 am
E: Thread  Open        Living the Tradition: Enlightened Wisdom     Swami Veda Bharati   1.5 hour(s) Saturday  03:30 pm to 05:00 pm
F: Living  Open        Be the Architect of Your Life: The Himalayan with Tradition Mahamandaleshwara Sri Swami Veda Bharati     Swami Veda Bharati   1.5 hour(s) Sunday  03:00 pm to 04:30 pm
D: Off-Mat  Open        Ayurveda for Surviving the Flu Season    Scott Blossom   1.0 hour(s) Friday  12:30 pm to 01:30 pm
D: Off-Mat  Open    Drawing Class    Drawing Yoga    Bobby Clennell   3.5 hour(s) Sunday  03:00 pm to 06:30 pm
A: Asana  Open    Iyengar    Shoulders: Mobility and Strength    Roger Cole   1.5 hour(s) Friday  03:00 pm to 04:30 pm
A: Asana  Open    Iyengar    The Art of Twists    Roger Cole   2.0 hour(s) Friday  11:00 am to 01:00 pm
A: Asana  Open    Iyengar    Science and Stretch    Roger Cole   2.0 hour(s) Saturday  10:30 am to 12:30 pm
B: Breath  Open        Pranayama Practice with Nicki Doane and Eddie Modestini    Nicki  Doane    1.5 hour(s) Saturday  05:30 pm to 07:00 pm
C: Divine  Open        Yoga Sutras and Philosophy with Nicki Doane and Eddie Modestini    Nicki  Doane    2.0 hour(s) Sunday  11:00 am to 01:00 pm
E: Thread  Open        Maya Yoga : A New Paradigm for Practice for Nicki Doane and Eddie Modestini    Nicki  Doane    3.0 hour(s) Sunday  05:00 pm to 08:00 pm
A: Asana  Open        Yoga for Meditation    Chandra Easton   2.0 hour(s) Sunday  05:00 pm to 07:00 pm
C: Divine  Open        Songs of Realization: Contemplative Poets & Practices    Chandra Easton   1.0 hour(s) Saturday  12:30 pm to 01:30 pm
C: Divine  Open        Soothing the Body, Illuminating Awareness: Yoga & Buddhist Meditation     Chandra Easton   2.5 hour(s) Saturday  02:00 pm to 04:30 pm
A: Asana  Open    Iyengar    The Philosophy of Practice (1) [Jnanendriyas]    Alan Goode   2.0 hour(s) Friday  07:30 am to 09:30 am
A: Asana  Open    Iyengar    The Philosophy of Practice (2) [Koshas]    Alan Goode   2.0 hour(s) Friday  02:00 pm to 04:00 pm
B: Breath  Open    Overtone Singing    Our Higher Voice    Baird Hersey and Prana   2.0 hour(s) Sunday  11:30 am to 01:30 pm
C: Divine  Open    Performance    An Evening of Overtone Chant with Baird Hersey and Prana    Baird Hersey and Prana   1.5 hour(s) Saturday  08:00 pm to 09:30 pm
C: Divine  Open    Sound    Nada Yoga / The Sacred Inner Sound    Baird Hersey and Prana   2.0 hour(s) Sunday  08:00 am to 10:00 am
B: Breath  Open        Universal Yoga. Energy Zones - Marmas and their stimulation with unique Asanas for the arms, legs and spine.    Andrey Lappa   3.0 hour(s) Sunday  01:00 pm to 04:00 pm
B: Breath  Open        Universal Partner Yoga     Andrey Lappa   3.0 hour(s) Sunday  05:00 pm to 08:00 pm
C: Divine  Open        Shiva Nata - Dance of Shiva     Andrey Lappa   2.0 hour(s) Sunday  08:00 am to 10:00 am
A: Asana  Open        Adoration Celebration - Sublime Self-Honoring    KK Ledford   2.0 hour(s) Sunday  10:30 am to 12:30 pm
A: Asana  Open        Linking and Interpreting the Koshas (2)    John Leebold   2.0 hour(s) Friday  05:00 pm to 07:00 pm
A: Asana  Open        Linking and Interpreting the Koshas (1)    John Leebold   2.0 hour(s) Friday  11:00 am to 01:00 pm
B: Breath  Open        Pranayama and Modern Times    John Leebold   1.0 hour(s) Friday  09:30 am to 10:30 am
A: Asana  Open        Partner Yoga (with Lisa Bennett Matkin)    Charles Matkin   2.0 hour(s) Sunday  02:00 pm to 04:00 pm
A: Asana  Open        Making Peace with the Body    Lisa Matkin   2.0 hour(s) Sunday  07:00 am to 09:00 am
A: Asana  Open        Partner Yoga (with Charles Matkin)    Lisa Matkin   2.0 hour(s) Sunday  02:00 pm to 04:00 pm
B: Breath  Open        Therapeutic Yoga    Charles Matkin   1.5 hour(s) Saturday  11:00 am to 12:30 pm
B: Breath  Open        Pranayama Practice with Nicki Doane and Eddie Modestini    Eddie Modestini   1.5 hour(s) Saturday  05:30 pm to 07:00 pm
C: Divine  Open        Yoga Sutras and Philosophy with Nicki Doane and Eddie Modestini    Eddie Modestini   2.0 hour(s) Sunday  11:00 am to 01:00 pm
E: Thread  Open        Maya Yoga : A New Paradigm for Practice for Nicki Doane and Eddie Modestini    Eddie Modestini   3.0 hour(s) Sunday  05:00 pm to 08:00 pm
A: Asana  Open        Introduction to the Indian Martial Art: Kalarippayat    Parag Mody   2.0 hour(s) Friday  08:00 am to 10:00 am
A: Asana  Open        Introduction to the Indian Martial Art: Kalarippayat    Parag Mody   2.0 hour(s) Saturday  08:00 am to 10:00 am
A: Asana  Open    Hatha    Priming the Upper Back, Neck and Shoulders for Delicious Backbends     Anne O'Brien   2.5 hour(s) Sunday  10:30 am to 01:00 pm
C: Divine  Open    meditation    Cultivating the Compassionate Heart     Anne O'Brien   1.0 hour(s) Sunday  01:30 pm to 02:30 pm
A: Asana  Open        The Art of Traditional Thai Massage    Simon Park   3.0 hour(s) Friday  02:00 pm to 05:00 pm
A: Asana  Open        Surfing The Vinyasa Wave    Simon Park   2.0 hour(s) Saturday  05:30 pm to 07:30 pm
A: Asana  Open        Fluid Power    Simon Park   2.0 hour(s) Friday  05:30 pm to 07:30 pm
A: Asana  Open        Homage to the Source: Practice from the Gheranda Samhita    Richard Rosen   2.5 hour(s) Friday  02:00 pm to 04:30 pm
B: Breath  Open        Introduction to Pranayama    Richard Rosen   1.5 hour(s) Sunday  09:30 am to 11:00 am
A: Asana  Open        Pulsate Into Freedom     Stacey Rosenberg   2.0 hour(s) Friday  05:00 pm to 07:00 pm
A: Asana  Open    Iyengar    Adaptive Iyengar Therapeutic Yoga For Multiple Sclerosis And Neurological Conditions (1)    Eric Small   2.0 hour(s) Saturday  02:00 pm to 04:00 pm
A: Asana  Open    Iyengar    Adaptive Iyengar Therapeutic Yoga For Multiple Sclerosis And Neurological Conditions (2)    Eric Small   2.0 hour(s) Sunday  10:30 am to 12:30 pm
A: Asana  Open    Hatha Yoga - Vinyasa     Teaching Surya Namaskara    Mark Stephens   3.0 hour(s) Friday  05:00 pm to 08:00 pm
B: Breath  Open    Hatha Yoga - Vinyasa     Teaching Pranayamas: Ujjayi, Kapalabhati, Nadi Shodhana    Mark Stephens   1.5 hour(s) Friday  10:30 am to 12:00 pm
A: Asana  Open    Hatha    Pranayama within Asana    Rama Vernon   2.0 hour(s) Sunday  08:00 am to 10:00 am
D: Off-Mat  Open    Lecture, Mantra & Med    Embodying the Yoga Sutras    Rama Vernon   1.5 hour(s) Saturday  01:00 pm to 02:30 pm
E: Thread  Open    Lecture    Guru - Sisya Tradition (Guru-Disciple)    Rama Vernon   1.5 hour(s) Saturday  06:00 pm to 07:30 pm
A: Asana  Open    Iyengar    "Ouch" Why do my shoulders hurt after yoga and what to do about it.    Joan White   3.0 hour(s) Saturday  10:30 am to 01:30 pm
A: Asana  Open        Awaken Your Inner Warrior    Duncan Wong   2.5 hour(s) Friday  10:00 am to 12:30 pm
E: Thread  Open        FULL CIRCLE of Gratitude: San Francisco    Duncan Wong   1.0 hour(s) Friday  05:00 pm to 06:00 pm
A: Asana  Teachers    vinyasa    Finding Your Voice: Teaching from your Practice, Experience, and Intuition     Jason Crandell   2.5 hour(s) Sunday  07:00 am to 09:30 am
A: Asana  Teachers        The Art and Skill of Assisting    Simon Park   2.5 hour(s) Saturday  07:30 am to 10:00 am
D: Off-Mat  Teachers        Planting Seeds: Teaching Yoga and Meditation to Young People    Monique Schubert   3.0 hour(s) Friday  05:00 pm to 08:00 pm
E: Thread  Teachers        LifeForce Yoga - Meeting Negative Beliefs on the Mat    Amy Weintraub   2.5 hour(s) Sunday  02:00 pm to 04:30 pm

Home

Presenters

Classes

Schedule

General Information

Sacred Thread

Contributors