The Sacred Thread of Yoga

Open Weekend Class List: Fri 15 Oct to Sun 17 Oct 2010

List of Open Classes

Please come back and check again soon as more are being added all the time!

Please see some Notes to help you select your Open Weekend classes.

List the classes by Presenter: Presenter Name
List the classes by Type: All Class Types | A: Asana |  B: Breath | C: Divine | D: Off-Mat | E: Thread
List the classes by Level: All Levels | Beginners | Open | General | Intermediate | Advanced | Teachers

Class Type    Class Title Presenter Name Duration Scheduled
A: Asana      The 5 Elements (Mahabhutas) and the 5 Principles of Anusara Yoga    Katchie Ananda   1.5 hour(s) Sunday  11:00 am to 12:30 pm
A: Asana      Stepping into your Power with Anusara Yoga    Katchie Ananda   1.5 hour(s) Saturday  08:30 am to 10:00 am
A: Asana      Quiet Mind and Quiet Heart (Embracing the Dark Side of the Moon)    Katchie Ananda   1.5 hour(s) Saturday  05:30 pm to 07:00 pm
B: Breath      Waking the Buddha in the Sangha    Katchie Ananda   1.5 hour(s) Friday  05:00 pm to 06:30 pm
A: Asana      Yoga for Your Neck and Shoulders    Marla Apt   2.0 hour(s) Saturday  05:30 pm to 07:30 pm
A: Asana      Cultivating Backbends    Marla Apt   2.0 hour(s) Sunday  02:00 pm to 04:00 pm
A: Asana      Yoga for a Healthy Back    Marla Apt   2.0 hour(s) Friday  02:00 pm to 04:00 pm
A: Asana      Yoga for Your Hips    Marla Apt   2.0 hour(s) Saturday  11:00 am to 01:00 pm
A: Asana  Iyengar    Untwisting the Twist: Secrets of Successful Unravelling    H S Arun   1.0 hour(s) Friday  01:30 pm to 02:30 pm
B: Breath  Iyengar    Flowering On A Chair    H S Arun   2.0 hour(s) Saturday  02:00 pm to 04:00 pm
D: Off-Mat      Business Development and Prosperity: Banking on Your Yoga Practice     Swami Veda Bharati   1.0 hour(s) Sunday  09:00 am to 10:00 am
E: Thread      Living the Tradition: Enlightened Wisdom     Swami Veda Bharati   1.5 hour(s) Saturday  03:30 pm to 05:00 pm
F: Living      Be the Architect of Your Life: The Himalayan with Tradition Mahamandaleshwara Sri Swami Veda Bharati     Swami Veda Bharati   1.5 hour(s) Sunday  03:00 pm to 04:30 pm
D: Off-Mat      Ayurveda for Surviving the Flu Season    Scott Blossom   1.0 hour(s) Friday  12:30 pm to 01:30 pm
D: Off-Mat  Drawing Class    Drawing Yoga    Bobby Clennell   3.5 hour(s) Sunday  03:00 pm to 06:30 pm
A: Asana  Iyengar    Shoulders: Mobility and Strength    Roger Cole   1.5 hour(s) Friday  03:00 pm to 04:30 pm
A: Asana  Iyengar    The Art of Twists    Roger Cole   2.0 hour(s) Friday  11:00 am to 01:00 pm
A: Asana  Iyengar    Science and Stretch    Roger Cole   2.0 hour(s) Saturday  10:30 am to 12:30 pm
B: Breath      Pranayama Practice with Nicki Doane and Eddie Modestini    Nicki  Doane    1.5 hour(s) Saturday  05:30 pm to 07:00 pm
C: Divine      Yoga Sutras and Philosophy with Nicki Doane and Eddie Modestini    Nicki  Doane    2.0 hour(s) Sunday  11:00 am to 01:00 pm
E: Thread      Maya Yoga : A New Paradigm for Practice for Nicki Doane and Eddie Modestini    Nicki  Doane    3.0 hour(s) Sunday  05:00 pm to 08:00 pm
A: Asana      Yoga for Meditation    Chandra Easton   2.0 hour(s) Sunday  05:00 pm to 07:00 pm
C: Divine      Songs of Realization: Contemplative Poets & Practices    Chandra Easton   1.0 hour(s) Saturday  12:30 pm to 01:30 pm
C: Divine      Soothing the Body, Illuminating Awareness: Yoga & Buddhist Meditation     Chandra Easton   2.5 hour(s) Saturday  02:00 pm to 04:30 pm
A: Asana  Iyengar    The Philosophy of Practice (1) [Jnanendriyas]    Alan Goode   2.0 hour(s) Friday  07:30 am to 09:30 am
A: Asana  Iyengar    The Philosophy of Practice (2) [Koshas]    Alan Goode   2.0 hour(s) Friday  02:00 pm to 04:00 pm
B: Breath  Overtone Singing    Our Higher Voice    Baird Hersey and Prana   2.0 hour(s) Sunday  11:30 am to 01:30 pm
C: Divine  Performance    An Evening of Overtone Chant with Baird Hersey and Prana    Baird Hersey and Prana   1.5 hour(s) Saturday  08:00 pm to 09:30 pm
C: Divine  Sound    Nada Yoga / The Sacred Inner Sound    Baird Hersey and Prana   2.0 hour(s) Sunday  08:00 am to 10:00 am
B: Breath      Universal Yoga. Energy Zones - Marmas and their stimulation with unique Asanas for the arms, legs and spine.    Andrey Lappa   3.0 hour(s) Sunday  01:00 pm to 04:00 pm
B: Breath      Universal Partner Yoga     Andrey Lappa   3.0 hour(s) Sunday  05:00 pm to 08:00 pm
C: Divine      Shiva Nata - Dance of Shiva     Andrey Lappa   2.0 hour(s) Sunday  08:00 am to 10:00 am
A: Asana      Adoration Celebration - Sublime Self-Honoring    KK Ledford   2.0 hour(s) Sunday  10:30 am to 12:30 pm
A: Asana      Linking and Interpreting the Koshas (2)    John Leebold   2.0 hour(s) Friday  05:00 pm to 07:00 pm
A: Asana      Linking and Interpreting the Koshas (1)    John Leebold   2.0 hour(s) Friday  11:00 am to 01:00 pm
B: Breath      Pranayama and Modern Times    John Leebold   1.0 hour(s) Friday  09:30 am to 10:30 am
A: Asana      Partner Yoga (with Lisa Bennett Matkin)    Charles Matkin   2.0 hour(s) Sunday  02:00 pm to 04:00 pm
A: Asana      Making Peace with the Body    Lisa Matkin   2.0 hour(s) Sunday  07:00 am to 09:00 am
A: Asana      Partner Yoga (with Charles Matkin)    Lisa Matkin   2.0 hour(s) Sunday  02:00 pm to 04:00 pm
B: Breath      Therapeutic Yoga    Charles Matkin   1.5 hour(s) Saturday  11:00 am to 12:30 pm
B: Breath      Pranayama Practice with Nicki Doane and Eddie Modestini    Eddie Modestini   1.5 hour(s) Saturday  05:30 pm to 07:00 pm
C: Divine      Yoga Sutras and Philosophy with Nicki Doane and Eddie Modestini    Eddie Modestini   2.0 hour(s) Sunday  11:00 am to 01:00 pm
E: Thread      Maya Yoga : A New Paradigm for Practice for Nicki Doane and Eddie Modestini    Eddie Modestini   3.0 hour(s) Sunday  05:00 pm to 08:00 pm
A: Asana      Introduction to the Indian Martial Art: Kalarippayat    Parag Mody   2.0 hour(s) Friday  08:00 am to 10:00 am
A: Asana      Introduction to the Indian Martial Art: Kalarippayat    Parag Mody   2.0 hour(s) Saturday  08:00 am to 10:00 am
A: Asana  Hatha    Priming the Upper Back, Neck and Shoulders for Delicious Backbends     Anne O'Brien   2.5 hour(s) Sunday  10:30 am to 01:00 pm
C: Divine  meditation    Cultivating the Compassionate Heart     Anne O'Brien   1.0 hour(s) Sunday  01:30 pm to 02:30 pm
A: Asana      The Art of Traditional Thai Massage    Simon Park   3.0 hour(s) Friday  02:00 pm to 05:00 pm
A: Asana      Surfing The Vinyasa Wave    Simon Park   2.0 hour(s) Saturday  05:30 pm to 07:30 pm
A: Asana      Fluid Power    Simon Park   2.0 hour(s) Friday  05:30 pm to 07:30 pm
A: Asana      Homage to the Source: Practice from the Gheranda Samhita    Richard Rosen   2.5 hour(s) Friday  02:00 pm to 04:30 pm
B: Breath      Introduction to Pranayama    Richard Rosen   1.5 hour(s) Sunday  09:30 am to 11:00 am
A: Asana      Pulsate Into Freedom     Stacey Rosenberg   2.0 hour(s) Friday  05:00 pm to 07:00 pm
A: Asana  Iyengar    Adaptive Iyengar Therapeutic Yoga For Multiple Sclerosis And Neurological Conditions (1)    Eric Small   2.0 hour(s) Saturday  02:00 pm to 04:00 pm
A: Asana  Iyengar    Adaptive Iyengar Therapeutic Yoga For Multiple Sclerosis And Neurological Conditions (2)    Eric Small   2.0 hour(s) Sunday  10:30 am to 12:30 pm
A: Asana  Hatha Yoga - Vinyasa     Teaching Surya Namaskara    Mark Stephens   3.0 hour(s) Friday  05:00 pm to 08:00 pm
B: Breath  Hatha Yoga - Vinyasa     Teaching Pranayamas: Ujjayi, Kapalabhati, Nadi Shodhana    Mark Stephens   1.5 hour(s) Friday  10:30 am to 12:00 pm
A: Asana  Hatha    Pranayama within Asana    Rama Vernon   2.0 hour(s) Sunday  08:00 am to 10:00 am
D: Off-Mat  Lecture, Mantra & Med    Embodying the Yoga Sutras    Rama Vernon   1.5 hour(s) Saturday  01:00 pm to 02:30 pm
E: Thread  Lecture    Guru - Sisya Tradition (Guru-Disciple)    Rama Vernon   1.5 hour(s) Saturday  06:00 pm to 07:30 pm
A: Asana  Iyengar    "Ouch" Why do my shoulders hurt after yoga and what to do about it.    Joan White   3.0 hour(s) Saturday  10:30 am to 01:30 pm
A: Asana      Awaken Your Inner Warrior    Duncan Wong   2.5 hour(s) Friday  10:00 am to 12:30 pm
E: Thread      FULL CIRCLE of Gratitude: San Francisco    Duncan Wong   1.0 hour(s) Friday  05:00 pm to 06:00 pm

Home

Presenters

Classes

Schedule

General Information

Sacred Thread

Contributors