The Sacred Thread of Yoga

List of Classes by Presenter Name—Open Weekend: Fri 15 Oct to Sun 17 Oct 2010

Classes listed by Last Name of Presenter

Please come back and check again soon as more are being added all the time!

Please see some Notes to help you select your Open Weekend classes.

This is the list the classes by Presenter Name: Presenter Name
Click to right for list of classes by Type: All Class Types | A: Asana |  B: Breath | C: Divine | D: Off-Mat | E: Thread
Click to right for list of classes by Level: All Levels | Beginners | Open | General | Intermediate | Advanced | Teachers

Presenter Name Class Title Class Type      Duration Scheduled
Katchie Ananda   Waking the Buddha in the Sangha    B: Breath  Open        1.5 hour(s)  Friday  05:00 pm to 06:30 pm
Katchie Ananda   Stepping into your Power with Anusara Yoga    A: Asana  Open        1.5 hour(s)  Saturday  08:30 am to 10:00 am
Katchie Ananda   Quiet Mind and Quiet Heart (Embracing the Dark Side of the Moon)    A: Asana  Open        1.5 hour(s)  Saturday  05:30 pm to 07:00 pm
Katchie Ananda   The 5 Elements (Mahabhutas) and the 5 Principles of Anusara Yoga    A: Asana  Open        1.5 hour(s)  Sunday  11:00 am to 12:30 pm
Marla Apt   Yoga for a Healthy Back    A: Asana  Open        2.0 hour(s)  Friday  02:00 pm to 04:00 pm
Marla Apt   Yoga for Your Hips    A: Asana  Open        2.0 hour(s)  Saturday  11:00 am to 01:00 pm
Marla Apt   Yoga for Your Neck and Shoulders    A: Asana  Open        2.0 hour(s)  Saturday  05:30 pm to 07:30 pm
Marla Apt   Yoga from the Ground Up    A: Asana  Beginner        1.5 hour(s)  Sunday  07:30 am to 09:00 am
Marla Apt   Cultivating Backbends    A: Asana  Open        2.0 hour(s)  Sunday  02:00 pm to 04:00 pm
H S Arun   Untwisting the Twist: Secrets of Successful Unravelling    A: Asana  Open    Iyengar    1.0 hour(s)  Friday  01:30 pm to 02:30 pm
H S Arun   Surrendering To the Sublime    A: Asana  Beginner    Iyengar    1.0 hour(s)  Friday  04:30 pm to 05:30 pm
H S Arun   Integral Asana: The Requisite of Life    A: Asana  General    Iyengar    2.0 hour(s)  Saturday  07:30 am to 09:30 am
H S Arun   Flowering On A Chair    B: Breath  Open    Iyengar    2.0 hour(s)  Saturday  02:00 pm to 04:00 pm
Sherri Baptiste   Breath Is Life: with Sherri Baptiste    B: Breath  General    Baptiste     1.5 hour(s)  Friday  10:00 am to 11:30 am
Sherri Baptiste   Yoga with Weights: Including Guidelines for Seniors with Sherri Baptiste    A: Asana  General    Baptiste    1.5 hour(s)  Friday  03:00 pm to 04:30 pm
Sherri Baptiste   Chakra Journey: with Sherri Baptiste    C: Divine  General    Baptiste     2.0 hour(s)  Saturday  01:00 pm to 03:00 pm
Sherri Baptiste   Power of Deep Relaxation and Meditation: with Sherri Baptiste    C: Divine  General    Baptiste     1.5 hour(s)  Saturday  05:30 pm to 07:00 pm
Sherri Baptiste   Power of Yoga™ Hatha Flow (Intermediate) with Sherri Baptiste     A: Asana  Intermediate    Baptiste     1.0 hour(s)  Sunday  08:00 am to 09:00 am
Sherri Baptiste   Baptiste: America's Own Yoga Family with Sherri Baptiste    E: Thread  General    Baptiste     1.5 hour(s)  Sunday  01:00 pm to 02:30 pm
Swami Veda Bharati   Living the Tradition: Enlightened Wisdom     E: Thread  Open        1.5 hour(s)  Saturday  03:30 pm to 05:00 pm
Swami Veda Bharati   Business Development and Prosperity: Banking on Your Yoga Practice     D: Off-Mat  Open        1.0 hour(s)  Sunday  09:00 am to 10:00 am
Swami Veda Bharati   Be the Architect of Your Life: The Himalayan with Tradition Mahamandaleshwara Sri Swami Veda Bharati     F: Living  Open        1.5 hour(s)  Sunday  03:00 pm to 04:30 pm
Glenn Black   Anatomy of Yoga    A: Asana  Intermediate        2.0 hour(s)  Friday  10:00 am to 12:00 pm
Glenn Black   The Ultimate Asana: Human Movement    A: Asana  Intermediate        2.0 hour(s)  Saturday  10:00 am to 12:00 pm
Scott Blossom   Introduction to Shadow Yoga    A: Asana  General        2.0 hour(s)  Friday  07:30 am to 09:30 am
Scott Blossom   Ayurveda for Surviving the Flu Season    D: Off-Mat  Open        1.0 hour(s)  Friday  12:30 pm to 01:30 pm
Scott Blossom   Churning the Shadow- A Shadow Yoga Class for Intermediate to Advanced    A: Asana  Intermediate        2.5 hour(s)  Saturday  08:00 am to 10:30 am
Scott Blossom   Basic Stances and the Ten Churnings    A: Asana  General        1.0 hour(s)  Saturday  05:00 pm to 06:00 pm
Paul Cabanis   Intro to Iyengar Yoga    A: Asana  Beginner    Iyengar    2.0 hour(s)  Friday  11:00 am to 01:00 pm
Paul Cabanis   The Bandhas    A: Asana  Intermediate        3.5 hour(s)  Sunday  10:30 am to 02:00 pm
Paul Cabanis   Inversions for beginners    A: Asana  Beginner        1.0 hour(s)  Sunday  04:30 pm to 05:30 pm
Edward Clark   Overcoming Fear And Other Obstacles    A: Asana  Intermediate        2.0 hour(s)  Saturday  11:00 am to 01:00 pm
Edward Clark   Innovation And Orthodoxy    A: Asana  Intermediate        2.0 hour(s)  Saturday  05:00 pm to 07:00 pm
Edward Clark   Moving With Ujjayi Breath    A: Asana  Intermediate        2.0 hour(s)  Sunday  07:00 am to 09:00 am
Edward Clark   Devotion And Discipline    A: Asana  Intermediate        2.0 hour(s)  Sunday  01:00 pm to 03:00 pm
Bobby Clennell   Back Bend Basics    A: Asana  General    Iyengar style class    2.0 hour(s)  Friday  08:00 am to 10:00 am
Bobby Clennell   Menopause and Post-Menopause    A: Asana  General    Iyengar style class    2.0 hour(s)  Saturday  01:00 pm to 03:00 pm
Bobby Clennell   Drawing Yoga    D: Off-Mat  Open    Drawing Class    3.5 hour(s)  Sunday  03:00 pm to 06:30 pm
Roger Cole   The Art of Twists    A: Asana  Open    Iyengar    2.0 hour(s)  Friday  11:00 am to 01:00 pm
Roger Cole   Shoulders: Mobility and Strength    A: Asana  Open    Iyengar    1.5 hour(s)  Friday  03:00 pm to 04:30 pm
Roger Cole   Science and Stretch    A: Asana  Open    Iyengar    2.0 hour(s)  Saturday  10:30 am to 12:30 pm
Roger Cole   The Art of Balance    A: Asana  Intermediate    Iyengar    2.0 hour(s)  Saturday  02:30 pm to 04:30 pm
Jason Crandell   Finding Ease at Your Edge    A: Asana  Intermediate    Vinyasa    2.5 hour(s)  Friday  05:00 pm to 07:30 pm
Jason Crandell   Aligning, opening and stabilizing your shoulders and hips    A: Asana  General    vinyasa    2.5 hour(s)  Saturday  10:30 am to 01:00 pm
Jason Crandell   Finding Your Voice: Teaching from your Practice, Experience, and Intuition     A: Asana  Teachers    vinyasa    2.5 hour(s)  Sunday  07:00 am to 09:30 am
Nicki  Doane    Wake Up and Flow with Nicki Doane and Eddie Modestini    A: Asana  Intermediate        3.0 hour(s)  Friday  07:00 am to 10:00 am
Nicki  Doane    Backbends to Extend the Spine and Expand your Consciousness! with Nicki Doane and Eddie Modestini    A: Asana  Intermediate        3.0 hour(s)  Saturday  07:00 am to 10:00 am
Nicki  Doane    Pranayama Practice with Nicki Doane and Eddie Modestini    B: Breath  Open        1.5 hour(s)  Saturday  05:30 pm to 07:00 pm
Nicki  Doane    Yoga Sutras and Philosophy with Nicki Doane and Eddie Modestini    C: Divine  Open        2.0 hour(s)  Sunday  11:00 am to 01:00 pm
Nicki  Doane    Maya Yoga : A New Paradigm for Practice for Nicki Doane and Eddie Modestini    E: Thread  Open        3.0 hour(s)  Sunday  05:00 pm to 08:00 pm
Chandra Easton   Songs of Realization: Contemplative Poets & Practices    C: Divine  Open        1.0 hour(s)  Saturday  12:30 pm to 01:30 pm
Chandra Easton   Soothing the Body, Illuminating Awareness: Yoga & Buddhist Meditation     C: Divine  Open        2.5 hour(s)  Saturday  02:00 pm to 04:30 pm
Chandra Easton   Yoga for Meditation    A: Asana  Open        2.0 hour(s)  Sunday  05:00 pm to 07:00 pm
Lilias Folan   The Joy is in the Journey    A: Asana  Beginner        3.0 hour(s)  Saturday  02:00 pm to 05:00 pm
Lilias Folan   Greeting the Day in a Sacred Way with Lilias    E: Thread  General        1.0 hour(s)  Sunday  07:00 am to 08:00 am
Alan Goode   The Philosophy of Practice (1) [Jnanendriyas]    A: Asana  Open    Iyengar    2.0 hour(s)  Friday  07:30 am to 09:30 am
Alan Goode   The Philosophy of Practice (2) [Koshas]    A: Asana  Open    Iyengar    2.0 hour(s)  Friday  02:00 pm to 04:00 pm
Baird Hersey and Prana   An Evening of Overtone Chant with Baird Hersey and Prana    C: Divine  Open    Performance    1.5 hour(s)  Saturday  08:00 pm to 09:30 pm
Baird Hersey and Prana   Nada Yoga / The Sacred Inner Sound    C: Divine  Open    Sound    2.0 hour(s)  Sunday  08:00 am to 10:00 am
Baird Hersey and Prana   Our Higher Voice    B: Breath  Open    Overtone Singing    2.0 hour(s)  Sunday  11:30 am to 01:30 pm
Mark Horner   Foundations of Shadow Yoga    A: Asana  General        2.0 hour(s)  Friday  05:00 pm to 07:00 pm
Mark Horner   How to Grow a Lotus    A: Asana  General        2.0 hour(s)  Saturday  11:00 am to 01:00 pm
Andrey Lappa   Universal Mandala Asana Vinyasa Yoga™    B: Breath  General        3.0 hour(s)  Friday  07:00 am to 10:00 am
Andrey Lappa   Universal Raja Yoga     C: Divine  Beginner        3.0 hour(s)  Friday  02:30 pm to 05:30 pm
Andrey Lappa   What is Yoga and how to find the True Teacher and your own Yoga Way.     E: Thread  Beginner        1.5 hour(s)  Friday  07:00 pm to 08:30 pm
Andrey Lappa   Universal Vinyasa Yoga     B: Breath  General        3.0 hour(s)  Saturday  10:30 am to 01:30 pm
Andrey Lappa   Universal Tantric Hatha Yoga     B: Breath  General        3.0 hour(s)  Saturday  05:00 pm to 08:00 pm
Andrey Lappa   Shiva Nata - Dance of Shiva     C: Divine  Open        2.0 hour(s)  Sunday  08:00 am to 10:00 am
Andrey Lappa   Universal Yoga. Energy Zones - Marmas and their stimulation with unique Asanas for the arms, legs and spine.    B: Breath  Open        3.0 hour(s)  Sunday  01:00 pm to 04:00 pm
Andrey Lappa   Universal Partner Yoga     B: Breath  Open        3.0 hour(s)  Sunday  05:00 pm to 08:00 pm
KK Ledford   The Dance of Effort and Ease - Discovering Purna    A: Asana  General        2.0 hour(s)  Friday  01:00 pm to 03:00 pm
KK Ledford   Adoration Celebration - Sublime Self-Honoring    A: Asana  Open        2.0 hour(s)  Sunday  10:30 am to 12:30 pm
John Leebold   Pranayama and Modern Times    B: Breath  Open        1.0 hour(s)  Friday  09:30 am to 10:30 am
John Leebold   Linking and Interpreting the Koshas (1)    A: Asana  Open        2.0 hour(s)  Friday  11:00 am to 01:00 pm
John Leebold   Linking and Interpreting the Koshas (2)    A: Asana  Open        2.0 hour(s)  Friday  05:00 pm to 07:00 pm
Lisa Matkin   Intro to Flow    A: Asana  General        2.0 hour(s)  Saturday  07:30 am to 09:30 am
Charles Matkin   Therapeutic Yoga    B: Breath  Open        1.5 hour(s)  Saturday  11:00 am to 12:30 pm
Charles Matkin   Power and Precision (with Lisa Bennett Matkin)    A: Asana  Intermediate        2.0 hour(s)  Saturday  02:30 pm to 04:30 pm
Lisa Matkin   Power and Precision (with Charles Matkin)    A: Asana  Intermediate        2.0 hour(s)  Saturday  02:30 pm to 04:30 pm
Charles Matkin   Stable Core and Open Hips     A: Asana  Advanced        2.0 hour(s)  Saturday  05:30 pm to 07:30 pm
Lisa Matkin   Making Peace with the Body    A: Asana  Open        2.0 hour(s)  Sunday  07:00 am to 09:00 am
Lisa Matkin   Partner Yoga (with Charles Matkin)    A: Asana  Open        2.0 hour(s)  Sunday  02:00 pm to 04:00 pm
Charles Matkin   Partner Yoga (with Lisa Bennett Matkin)    A: Asana  Open        2.0 hour(s)  Sunday  02:00 pm to 04:00 pm
Eddie Modestini   Wake Up and Flow with Nicki Doane and Eddie Modestini    A: Asana  Intermediate        3.0 hour(s)  Friday  07:00 am to 10:00 am
Eddie Modestini   Backbends to Extend Your Spine and Expand Your Consciousness with Nicki Doane and Eddie Modestini    A: Asana  Intermediate        3.0 hour(s)  Saturday  07:00 am to 10:00 am
Eddie Modestini   Pranayama Practice with Nicki Doane and Eddie Modestini    B: Breath  Open        1.5 hour(s)  Saturday  05:30 pm to 07:00 pm
Eddie Modestini   Yoga Sutras and Philosophy with Nicki Doane and Eddie Modestini    C: Divine  Open        2.0 hour(s)  Sunday  11:00 am to 01:00 pm
Eddie Modestini   Maya Yoga : A New Paradigm for Practice for Nicki Doane and Eddie Modestini    E: Thread  Open        3.0 hour(s)  Sunday  05:00 pm to 08:00 pm
Parag Mody   Introduction to the Indian Martial Art: Kalarippayat    A: Asana  Open        2.0 hour(s)  Friday  08:00 am to 10:00 am
Parag Mody   Introduction to the Indian Martial Art: Kalarippayat    A: Asana  Open        2.0 hour(s)  Saturday  08:00 am to 10:00 am
Anne O'Brien   Playing with Gravity: the Art of Arm Balances    A: Asana  Advanced    Hatha    2.5 hour(s)  Saturday  02:00 pm to 04:30 pm
Anne O'Brien   Priming the Upper Back, Neck and Shoulders for Delicious Backbends     A: Asana  Open    Hatha    2.5 hour(s)  Sunday  10:30 am to 01:00 pm
Anne O'Brien   Cultivating the Compassionate Heart     C: Divine  Open    meditation    1.0 hour(s)  Sunday  01:30 pm to 02:30 pm
Simon Park   The Art of Traditional Thai Massage    A: Asana  Open        3.0 hour(s)  Friday  02:00 pm to 05:00 pm
Simon Park   Fluid Power    A: Asana  Open        2.0 hour(s)  Friday  05:30 pm to 07:30 pm
Simon Park   The Art and Skill of Assisting    A: Asana  Teachers        2.5 hour(s)  Saturday  07:30 am to 10:00 am
Simon Park   Surfing The Vinyasa Wave    A: Asana  Open        2.0 hour(s)  Saturday  05:30 pm to 07:30 pm
Simon Park   Jai Hanuman! Inversions and Arm-Balances     A: Asana  Intermediate        2.5 hour(s)  Sunday  05:30 pm to 08:00 pm
Christian Pisano   The purifying flow (Vinyasa)    A: Asana  Advanced        2.5 hour(s)  Friday  07:30 am to 10:00 am
Christian Pisano   The Practice of Rooting.    A: Asana  Intermediate        2.5 hour(s)  Saturday  10:30 am to 01:00 pm
Richard Rosen   Homage to the Source: Practice from the Gheranda Samhita    A: Asana  Open        2.5 hour(s)  Friday  02:00 pm to 04:30 pm
Richard Rosen   Introduction to Pranayama    B: Breath  Open        1.5 hour(s)  Sunday  09:30 am to 11:00 am
Stacey Rosenberg   Pulsate Into Freedom     A: Asana  Open        2.0 hour(s)  Friday  05:00 pm to 07:00 pm
Stacey Rosenberg   Unfold the Courage of the Heart    A: Asana  General        2.0 hour(s)  Sunday  08:00 am to 10:00 am
Monique Schubert   Planting Seeds: Teaching Yoga and Meditation to Young People    D: Off-Mat  Teachers        3.0 hour(s)  Friday  05:00 pm to 08:00 pm
Monique Schubert   A Living Practice: How to create, sustain and realign your personal yoga practice    A: Asana  General        3.0 hour(s)  Saturday  07:00 am to 10:00 am
Monique Schubert   Foundations of Practice, an Introduction to Fundamental Elements of Yoga Asana    A: Asana  Beginner        2.0 hour(s)  Sunday  10:30 am to 12:30 pm
Eric Small   Adaptive Iyengar Therapeutic Yoga For Multiple Sclerosis And Neurological Conditions (1)    A: Asana  Open    Iyengar    2.0 hour(s)  Saturday  02:00 pm to 04:00 pm
Eric Small   Adaptive Iyengar Therapeutic Yoga For Multiple Sclerosis And Neurological Conditions (2)    A: Asana  Open    Iyengar    2.0 hour(s)  Sunday  10:30 am to 12:30 pm
Stephanie Snyder   FREEDOM, FIRE, and FORTITUDE    A: Asana  Intermediate        2.0 hour(s)  Saturday  03:00 pm to 05:00 pm
Stephanie Snyder   BREATH-LAUGH- PRAY: A practice dedicated to HIP OPENERS    A: Asana  Intermediate        2.0 hour(s)  Sunday  03:00 pm to 05:00 pm
Mark Stephens   Teaching Pranayamas: Ujjayi, Kapalabhati, Nadi Shodhana    B: Breath  Open    Hatha Yoga - Vinyasa     1.5 hour(s)  Friday  10:30 am to 12:00 pm
Mark Stephens   Teaching Surya Namaskara    A: Asana  Open    Hatha Yoga - Vinyasa     3.0 hour(s)  Friday  05:00 pm to 08:00 pm
Maxine Tobias   Yoga: The Anti-Aging Miracle (Standing Poses)    A: Asana  Intermediate    Iyengar    1.5 hour(s)  Friday  05:30 pm to 07:00 pm
Maxine Tobias   Yoga: The Anti-Aging Miracle (Backbends)    A: Asana  Intermediate    Iyengar    1.5 hour(s)  Saturday  10:30 am to 12:00 pm
Maxine Tobias   Yoga: The Anti-Aging Miracle (Forward Bends)    A: Asana  Intermediate    Iyengar    1.5 hour(s)  Saturday  05:00 pm to 06:30 pm
Rama Vernon   Embodying the Yoga Sutras    D: Off-Mat  Open    Lecture, Mantra & Med    1.5 hour(s)  Saturday  01:00 pm to 02:30 pm
Rama Vernon   Guru - Sisya Tradition (Guru-Disciple)    E: Thread  Open    Lecture    1.5 hour(s)  Saturday  06:00 pm to 07:30 pm
Rama Vernon   Pranayama within Asana    A: Asana  Open    Hatha    2.0 hour(s)  Sunday  08:00 am to 10:00 am
Amy Weintraub   LifeForce Yoga to Manage Your Mood    B: Breath  General    asana, mantra, breath    3.0 hour(s)  Friday  10:30 am to 01:30 pm
Amy Weintraub   LifeForce Yoga to Meet the Anxious Mood    A: Asana  General    mudra, mantra, kriya    1.5 hour(s)  Saturday  09:00 am to 10:30 am
Amy Weintraub   LifeForce Yoga Meditation for Mood    D: Off-Mat  General    Mudra, Mantra, Breath    1.0 hour(s)  Saturday  01:00 pm to 02:00 pm
Amy Weintraub   LifeForce Yoga - Meeting Negative Beliefs on the Mat    E: Thread  Teachers        2.5 hour(s)  Sunday  02:00 pm to 04:30 pm
Joan White   Introduction to the wonders of Iyengar Yoga    A: Asana  Beginner    Iyengar    3.0 hour(s)  Friday  05:00 pm to 08:00 pm
Joan White   "Ouch" Why do my shoulders hurt after yoga and what to do about it.    A: Asana  Open    Iyengar    3.0 hour(s)  Saturday  10:30 am to 01:30 pm
Joan White   Unwinding from your week the Iyengar Way    A: Asana  General    Iyengar    2.0 hour(s)  Saturday  05:30 pm to 07:30 pm
Joan White   Finding your heart through back bends    A: Asana  Advanced    Iyengar    2.0 hour(s)  Sunday  08:00 am to 10:00 am
Duncan Wong   Awaken Your Inner Warrior    A: Asana  Open        2.5 hour(s)  Friday  10:00 am to 12:30 pm
Duncan Wong   Jumping Principles : Handstands and Arm Balances (sthira sukham asanam)    A: Asana  Intermediate        2.0 hour(s)  Friday  02:00 pm to 04:00 pm
Duncan Wong   FULL CIRCLE of Gratitude: San Francisco    E: Thread  Open        1.0 hour(s)  Friday  05:00 pm to 06:00 pm
Anat Zahor   The Great Bird Flies    A: Asana  Advanced        2.0 hour(s)  Saturday  07:30 am to 09:30 am
Anat Zahor   Stability in Asana    A: Asana  Intermediate        2.0 hour(s)  Saturday  11:30 am to 01:30 pm
Anat Zahor   Guided Vipassana Meditation    C: Divine  General        1.0 hour(s)  Saturday  02:00 pm to 03:00 pm

Home

Presenters

Classes

Schedule

General Information

Sacred Thread

Contributors